یک گوشی همه فن حریف با صفحه نمایش خوب، باتری عالی, بلندگوهای استریو و تنظیمات خوب دوربین. خبر خوب این که همۀ این قابلیتها، دارای برچسبی تحت عنوان «قیمت ارزان» نیز هستند. شیائومی مدل (POCO M3) طراحی خاصی دارد که تا پیش از این, کمتر مشابهی در بازار داشت. اولین چیزی که در مورد گوشی شیائومی (POCO M3) خودش را نشان میدهد, ظاهر نه چندان معمولی آن است. جنس بدنه آن چیزی شبیه به پلاستیک چرممانند می باشد . همچنین که شیشهای بزرگ که حاوی علامت (POCO) در پشت قاب گوشی است نیز ظاهری خاص به آن بخشیده است. انتظارها بر این بود که با این قیمت، شاهد مشخصاتی پائینتر از چیزی که هست باشیم. اما به نظر میرسد که (POCO M3) قصد انتخاب همه چیز را داشته است. این گوشی دارای صفحه نمایش بزرگی با کیفیت (1080p) و یک بریدگی کوچک، چیپست قوی ,انواع اتصالات, بلندگوهای استریو, باتری 6000 میلیآمپر بر ساعت و امکان شارژ سریع است. از همه بهتر, شارژر سریع در جعبه گوشی قرار داده شده است.
طراحی, کیفیت ساخت و صفحه لمسی شیائومی (POCO M3)
گوشی شیائومی مدل (POCO M3) تقریباً هماندازه با نسخه (POCO M2) است. صفحه نمایشگر این گوشی 6.53 اینچ است و شکافی قطرهای در بالای آن قرار دارد. حاشیههای اطراف گوشی ضخیم هستند که با توجه به قیمت آن قابل قبول است. بر خلاف گوشیهای (Xiamo Redmi)، این گوشی منحصراً توسط شرکت (POCO) ساخته شده است. در طراحی بدنۀ گوشی (POCO M3) از بدنه پلاستیکی استفاده شده است که مقاومت خوبی دارد. پنل پشتی دستگاه بافت خاصی دارد که باعث میشود اثر انگشت روی آن باقی نماند. همچنین که به قرارگیری بهتر گوشی در دست نیز کمک میکند.
مشحصات داخلی
در این گوشی، ظرفیت باتری را از 5000 میلیآمپر بر ساعت به 6000 افزایش یافته است. در نتیجه، وزن این گوشی اندکی افزایش یافته و به چیزی حدود 197 گرم رسیده است. پشت این گوشی در امتداد کنارههای خم شده است که باعث راحتی آن در دست میشود.
دکمههای خاموش/روشن در لبۀ سمت راست گوشی و در موقعیتی مناسب قرار دارند. دسترسی به این دکمهها آسان است و لازم نیست که گوشی را در دست جابجا کنید. این دکمهها همچنین بازخورد کلیکی خوبی را نشان میدهند. در لبۀ سمت چپ نیز جایگاه سیمکارت قرار دارد. جک صوتی 3.5 میلیمتری و فرستنده مادون قرمز نیز در کنار بلندگوی ثانویه و در لبه بالای دستگاه جای گرفتهاند. شیائومی (POCO M3)دارای یک پورت (USB Type-C) در پایین قاب به همراه میکروفون اصلی و بلندگو است. قسمت پشتی گوشی (POCO M3) به شکلی حرفهای طراحی شده است. به نوعی، این گوشی گرانتر از قیمت واقعیاش به نظر میرسد. ماژول دوربین برجسته دارای عنصری سیاه در اطراف خود است که در پشت گوشی جای گرفته است. درست در جایی که آرم بزرگ (POCO) به چشم میخورد. هرچند که این لوگو زیبا به نظر میآید، اما تنها بخشی از بدنۀ گوشی است که اثر انگشت را به خود میگیرد.
صفحه نمایش (POCO M3)
گوشی شیائومی مدل (POCO M3) از صفحه نمایش بزرگ 6.53 اینچی بهرهمند است. یک بریدگی کوچک قطره مانند در بالای صفحه نمایش ایجاد شده است تا محل قرارگیری دوربین سلفی را ایجاد نماید. وضوح تصویر این نمایشگر، 2340 در 1080 پیکسل با تراکم پیکلسی 395 پیکسل بر اینچ است. این تفکیکپذیری نسبتاً بالایی برای یک گوشی میانرده به حساب میآید که باعث برتری (POCO M3) شده است.
صفحه نمایش شیائومی (POCO M3) توسط گوریلا گلس 3 محافظت میشود. اما (POCO M3) همچنین در صورت انتخاب، دارای محافظ صفحه نمایش در داخل جعبه نیز هست. (POCO M3) نوید این را میدهد که کنتراست 1:1500 برای صفحه نمایش آن، حداکثر روشنایی 400 نیت را ایجاد کند. اندازهگیری و تستهای انجام شده نیز تا حدودی این واقعیت را ثابت کردهاند. هرچند که حداکثر روشنایی در این گوشی، چیزی حدود 395 نیت است و سطح کنتراست از 1:1500 اندکی فراتر میرود. همچنین که در صورت فعال شدن حالت نور خورشید، روشنایی صفحه میتواند تا 440 نیت نیز برسد. جدای از این، حداقل روشنایی نیز 2.5 نیت است که روشی مناسب برای مطالعه در تاریکی میباشد.
(POCO M3) سه تنظیم مختلف کنتراست برای نمایشگر را ارائه میدهد. با روشن بودن کنتراست خودکار به نظر میرسد که خروجی صفحه برای دقت در فضای رنگ (sRGB) تنظیم شده است. با انتخاب حالت (Warm)، مقداری از رنگ آبی موجود در صفحه کاسته میشود. در حالت (Cool) نیز این مقدار افزایش خواهد یافت. تنظیم استاندارد کنتراست در فضای رنگی (sRGB) دارای دقت زیادی است که باعث ایجاد تصاویری شارپ و با تفکیک رنگی مناسب میشود.
سخت افزار, رابط کاربری و عملکرد
(POCO M3) یکی از معدود گوشیهای میانرده در این بازه قیمتی است که وضوح تصویر (+HD) را نمایش میدهد. نمایشگر این گوشی با نسبت ابعادی 19.5 به 9، باعث ایجاد ظاهری بلند و باریک در آن شده است. این گوشی به لحاظ سختافزاری دارای خصوصیات قدرتمندی در نوع خود است. (POCO M3)مجهز به پردانزدۀ (Qualcomm Snapdragon 662) است که قطعاً درخور یک گوشی میانرده میباشد. این پردازنده، تامینکنندۀ قدرت پردازشی در گوشیهایی همچون (Redmi 9) و (Moto G9) نیز است. در گوشی (POCO M3) شاهد استفاده از رم 4 گیگابایت با حافظه داخلی 128 گیگابایت هستیم. فضای ذخیرهسازی آن با استفاده از اسلات (micro SD) میتواند تا 512 گیگابایت افزایش حجم داشته باشد.
نرمافزاری که برای این گوشی تعبیه شده است، اندروید 10 نسخۀ (MIUI 12) است. این گوشی از پچ امنیتی اندروید که در ماه دسامبر منتشر شده بود استفاده میکند که به اندازه کافی قوی است. به نظر میرسد که این گوشی در بحث رابط کاربری، بر خلاف مدلهای مشابه، کمتر ایرادی را داشته باشد. با این حال، همچنان تعداد زیادی برنامه پیشفرض نصب شده در گوشی دیده میشوند. (Mi Credit)، (LinkedIn)، (Netflix)، (Get Apps)، (Mi Pay) و تعدادی بازی، از جمله آنها هستند. خبر خوب اینکه میتوانید همه آنها را پاک کنید به غیر از (Mi Pay). در صورتی که پیش از این، از گوشیها شیائومی و به خصوص نسخۀ (POCO M2) استفاده کرده باشید، رابط کاربری آن بسیار آشنا خواهد بود. با این وجود، حتی اگر برای اولین بار از چنین گوشیهایی استفاده میکنید، باز هم کار راحتی در پیش خواهید داشت. اسکنر اثر انگشت نصب شده در کنار گوشی به خوبی عمل میکند. با وجود رم 4 گیگابایت و پردازنده مرکزی خوب میتوان عملکردی قابل قبول را از یک گوشی اقتصادی انتظار داشت.
دوربینهای (POCO M3)
گوشی شیائومی مدل (POCO M3) از یک دوربین سه گانه در پشت سیستم بهره میبرد. یک دوربین اصلی 48 مگاپیکسلی، یک دوربین ماکرو 2 مگاپیکسلی و یک سنسور تشخیص عمق 2 مگاپیکسلی. برای عکسهای سلفی نیز یک لنز 8 مگاپیکسل در بریدگی قطرهای روی صفحه نمایشگر قرار گرفته است. رابط کاربری دوربین، بسیار ساده و آسان طراحی شده است. همه تنظیمات به خوبی مشخص بوده و میتوان دسترسی راحتی به گزینههای مختلف داشت. هرچند که برای دسترسی به دوربین ماکرو لازم است که به یک زیر منو بروید؛ چیزی که همچنان در (POCO M3) تغییر نکرده است.
عکسهایی که توسط (POCO M3) گرفته میشوند دارای وضوح و کیفیتی قابل قبول هستند. در نور روز این گوشی قادر است عکسهایی با جزئیات قابل توجه ثبت کند. همچنین که (POCO M3) مجهز به افکت (HDR) است. اما هر بار که برنامۀ دوربین را دوباره راهاندازی میکنید، لازم است که تنظیمات (HDR) را مجدداً روی (Auto) تنظیم نمائید. اشیا و فاکتورهایی که در فاصلۀ دور قرار دارند به خوبی گرفته میشوند. البته این موضوع درباره آنچه که در سایه قرار میگیرد اندکی متفاوت است. عکسهای کلوزآپ نیز حدی متوسط دارند و مدتی طول میکشد تا روی سوژه متمرکز شود.
دوربین این گوشی توانایی خوبی در تشخیص اشیا و افراد دارد. بنابراین به شما اجازه میدهد تا پیش از گرفتن عکس، میزان تاری و فوکوس را تنظیم کنید. دوربین ماکرو به شما این امکان را میدهد تا به میزانی بیشتری به سوژه نزدیک شوید. هرچند که در عکسهای ماکرو، رزولوشنی به مراتب پایینتر را شاهد میباشیم.
زمانی که حالت (Night Mode) را فعال میکنید، گرفتن عکس چیزی حدود 4 ثانیه طول میکشد. در صورتی که لرزش دست در هنگام عکاسی کم باشد، خروجی دوربین در شب قابل قبول خواهد بود. هرچند که شاید در مواردی شاهد بروز نویزهایی در تصویر باشیم.
باتری و شارژدهی
(POCO M3) توسط یک باتری عظیم 6000 میلیآمپری تغذیه میشود. این گوشی همچنین از قابلیت شارژ سریع 18 وات بهرهمند است. گوشی شیائومی (POCO M3) در تست باتری موفق شده است که امتیاز 154 ساعته استقامت را کسب کند. این نتیجه برای یک گوشی با این رده قیمتی واقعاً عالی است. همچنین که تستهای انجام شده در همه زمینهها از جمله بازی، نرمافزار, وبگردی, تماشای فیلم و موارد دیگر انجام شدهاند.