معمولیترین و ارزانترین آیپد همواره یکی از محصولات باثبات اپل بوده و هیچگاه تغییر نکرده است. این دستگاه بیشتر به درد کسانی میخورد که میخواهند با کمترین هزینه ممکن، تجربه کار کردن با یک تبلت را به دست بیاورند. شاید علت را جویا شوید. پاسخ بسیار ساده است زیرا آیپد ۱۰٫۲ اینچی ۲۰۲۰ مطابق انتظار کار میکند. البته شاید این تبلت در مقایسه با سایر آیپدها ظاهر مدرن و جذابی نداشته باشد اما قیمت ۳۲۹ دلاری که دارد، آن را به یک آلترناتیو مناسب به خصوص نسبت به تبلتهای اندرویدی تبدیل میکند.
این وسیله فرصت استفاده کردن از سیستم عامل iPadOS را فراهم میکند به همین دلیل مطمئناً از بهترین سیستم نرمافزاری حال حاضر دنیا در تبلتها و نرمافزارها و بازیهای بهینهسازی شده و باکیفیت برای آن لذت خواهید برد. آیپد ۱۰٫۲ اینچی ۲۰۲۰ حتی از لوازم جانبی نظیر قلم اپل و کیبورد هوشمند که مخصوص افراد خلاق تولید شدهاند نیز پشتیبانی میکند. بر این اساس، با در نظرگیری تمامی نقاط قوت، به راحتی میتوانیم چشمانمان را روی حاشیههای مشکی رنگ ضخیم اطراف نمایشگر و شیوه طراحی قدیمی ببندیم.
نقد و بررسی تبلت اپل iPad 10.2 2020 از نظر طراحی
شیوه طراحی این تبلت (صرفنظر از اندازه نمایشگر) تقریباً از زمان رونمایی از اولین آیپد ایر در سال ۲۰۱۳ بدون تغییر باقی مانده است؛ موضوعی که اگر با دقت به آن فکر کنید، شاید تعجببرانگیز باشد.
با این اوصاف، حال که میبینید اپل شیوه طراحی آیپدهای پرو ۲۰۲۰ و آیپد ایر ۲۰۲۰ را کنار گذاشته و سراغ همان ظاهر قدیمی و نوستالژیک رفته، نباید شوکه شوید. این دستگاه بر خلاف نمونههای پیشرفته و بالارده ظاهر چشمگیری ندارد اما در مجموع با در نظرگیری قیمت، باید آن را قابل قبول بدانیم.
درست مانند آیپد پایینرده سال گذشته، در این تبلت هم یک نمایشگر ۱۰٫۲ اینچی با حاشیههای ضخیم استفاده شده است. نوار مشکی بالایی محل قرارگیری دوربین سلفی ۱٫۲مگاپیکسلی میباشد و در حاشیه پایینی نیز دکمه هوم و اسکنر Touch ID وجود دارد. اگرچه این شیوه بازگشایی قفل نمایشگر همچون Face ID موجود در آیپدهای پرو پرسرعت نیست و باید حتماً انگشت خود را روی سنسور بگذارید تا قفل دستگاه باز شود اما درست مانند سایر محصولات اپل که Touch ID دارند، این روش بیومتریکی نیز میتواند قابلاعتماد باشد و سریع کار کند.
ظاهر آیپد ۱۰٫۲ اینچی ۲۰۲۰
ایراد مربوط به شیوه طراحی این تبلت که از سال ۲۰۱۳ تغییری نکرده این است که از هفت سال پیش تا کنون اتفاقات زیادی رخ داده و استفاده از ظاهر محصولات قدیمی همیشه جوابگو نیست. مثلاً دو اسپیکر این دستگاه را در نظر بگیرید که در پایین و در یک مسیر قرار گرفتهاند. این استراتژی در سال ۲۰۱۳ قابل قبول بود زیرا همه تبلتها دارای خروجی یکسان بودند اما حالا بیشتر آنها اسپیکر استریو دارند. در واقع اینجا یکی از مواردی است که آیپد ۱۰٫۲ اینچی ۲۰۲۰ نمیتواند بدون اینکه بازطراحی شود، با دیگر آلترناتیوها رقابت کند.
البته لوازم جانبی تولید شده توسط اپل با این تبلت سازگار هستند. برای مثال، کیبورد هوشمند برای نوشتن ایمیل یا یادداشتبرداری در مدارس انتخاب فوقالعادهای است ولی باز هم این صفحه کلید نمیتواند با کیبورد Magic Air آیپدهای پرو که ظاهر مدرنتر و بازطراحیشدهای دارند، برابری کند.
صفحه نمایش
همانطور که از نامش پیداست، این تبلت یک نمایشگر ۱۰٫۲ اینچی از نوع Retina LED دارد. اندازه این صفحه نمایش همچون اندازه نمایشگر آیپد سال گذشته است اما این موضوع اصلاً تعجبآور نیست زیرا تغییر اندازه پنل ۹٫۷ اینچی مدل سال ۲۰۱۸ به یک پنل ۱۰٫۲ اینچی برای اولین بار در تاریخ یک آیپد رخ داده بود بنابراین به نظر نمیرسید اپل به این زودیها تغییر جدیدی اعمال کند. بر این اساس، کسانی که تبلت سال گذشته را دارند نیازی نیست تبلت جدید را بخرند اما افرادی که صاحب تبلتهای قدیمیتر هستند میتوانند خرید iPad 10.2 2020 را یک تصمیم درست بدانند زیرا همچون آیپد ایر اصلی، حدود نصف اینچ نسبت صفحه نمایش به بدنه آن بیشتر است.
در این میان، یک پیشرفت احساس میشود. اپل ادعا میکند که حداکثر روشنایی را به ۵۰۰ نیت ارتقا داده و اگرچه این اتفاق نمیتواند زیاد به چشم بیاید ولی این یعنی در فضاهای باز میتوانیم به راحتی از این تبلت استفاده کنیم. در واقع زمانی متوجه این قضیه خواهید شد که دو تبلت را در کنار یکدیگر قرار دهید و مقایسه کنید.
در آزمایش SpynderX Pro که صفحه نمایش مورد بررسی واقع شد، نهایت روشنایی آیپد ۱۰٫۲ اینچی ۲۰۲۰ به ۵۱۱ نیت رسید که کمی از ادعای اپل بیشتر میباشد. حتی فضای رنگی sRGB نیز دقت ۹۸ درصدی خواهد داشت اما دقت ۷۳ درصدی گزینه AdobeRGB چندان باب میل کاربران آیپدهای پرو نخواهد بود.
نمایشگر LED
طبیعی است که نمایشگر این تبلت در مقایسه با صفحه نمایش Liquid Retina IPS آیپد پرو ۲۰۲۰ که نرخ بازسازی ۱۲۰هرتزی دارد قابلمقایسه نخواهد بود ولی باید توجه کنید که این تبلت برای کسانی که کارهای گرافیکی یا بهتر بگوییم خلاقانه انجام میدهند، تولید نشده بنابراین صفحه نمایش LED با رزولوشن ۱۶۲۰ * ۲۱۶۰و نرخ بازسازی ۶۰ هرتزی برای انجام کارهای معمول روزانه بسیار مناسب خواهد بود.
تنها مشکلی که در مورد نمایشگر این تبلت وجود دارد آن است که میان صفحه نمایش و پنل شیشهای فاصله زیادی مشاهده میشود بنابراین وقتی روی نمایشگر را فشار میدهید، نوعی انعطافپذیری احساس میکنید. این نکته در مجموع روی نمایشگر آیپد ۱۰٫۲ اینچی ۲۰۲۰ تأثیر منفی میگذارد اما این ایراد در آیپد ۱۰٫۲ اینچی سال گذشته نیز احساس میشد به همین دلیل نباید آن را پسرفت تلقی کنیم.
نقد و بررسی تبلت اپل iPad 10.2 2020 از نظر عملکرد
یکی از بزرگترین نقاط ضعف تبلت ۱۰٫۲ اینچی سال ۲۰۱۹ تراشه آن بود. چیپست A10 Bionic اپل که قبلاً در آیفون ۷استفاده شده بود، عملکرد چندان سریعی نداشت و حتی برای یک تبلت پایینرده نیز نمیتوانست مناسب باشد. به علاوه، با چنین تراشه ضعیفی، همیشه اما و اگرها پیرامون انتشار آپدیتهای نرمافزاری برای آن دستگاه وجود داشت.
خوشبختانه اپل به اعتراضات توجه کرده و در آیپد ۱۰٫۲ اینچی ۲۰۲۰ تراشه A12 Bionic را به همراه رم ۳گیگابایتی قرار داده است. اگرچه این تراشه جدیدترین چیپست ساخته شده توسط کمپانی آمریکایی نیست و برای اولین بار در آیفون XS و آیفون XR استفاده شد اما مطمئناً نسبت به پارسال یک پیشرفت به حساب میآید به طوری که اپل ادعا کرده در مقایسه با A10 Bionic، عملکرد به میزان ۴۰ درصد بهبود یافته و سرعت عملکرد گرافیکی هم ۲ برابر شده است.
اما این ادعاها چه معنایی میدهند؟. خیلی ساده بگوییم که شما متوجه عملکرد سریعتر این تبلت خواهید شد اما نباید انتظاراتتان در حد و اندازه چیپست A14 Bionic به کار رفته در آیپد ایر ۲۰۲۰ و چیپست A12Z موجود در آیپد پرو ۲۰۲۰ بالا ببرید.
تراشه A12 Bionic در iPad 10.2 2020
با همه اینها، اپل iPad 10.2 2020 همچنان برای انجام کارهای روزمره سریع خواهد بود و هنگام اسکرول کردن در نرمافزارهایی مانند فیسبوک یا وبگردی در مرورگر سافاری، لگ و کندی سرعتی در آن احساس نخواهید کرد و حتی خواهید توانست برخی بازیهای سرویس اپل آرکید را بدون هیچ مشکلی اجرا کنید. این آمار و ارقام برای یک تبلت پایینرده کاملاً قابل قبول است و این موضوع وقتی بااهمیتتر میشود که آن را با تبلتهای اندرویدی مقایسه میکنیم. خوشبختانه این ادعاها در امتیازات بنچمارک نیز به اثبات میرسند.
تنها دفعهای که ممکن است کندی سرعت را احساس کنید، هنگام اجرای همزمان دو نرمافزار است. اگرچه استفاده همزمان از دو اپلیکیشن (به خصوص در آیپد پرو ۱۲٫۹ اینچی) ویژگی پرطرفدار سیستم عامل iPadOS به شمار میرود ولی با رم ۳ گیگابایتی، آیپد ۱۰٫۲ اینچی ۲۰۲۰ به واقع نمیتواند عملکرد سریع آیپدهای گرانقیمتتر را داشته باشد.