بدون شک، لپ تاپ مایکروسافت Surface Book 3 یکی از زیباترین محصولات دیجیتال سال جاری است. تمامی جنبههای ظاهری این لپتاپ، حاکی از وسواس شدید طراحان آن هستند؛ از کیبورد خوشساخت و بزرگ آن گرفته تا لوگو مایکروسافت بر پشتش، همگی نشان از کیفیتی کمنظیر دارند. در هر صورت، این لپتاپ جدیدترین پرچمدار مایکروسافت بوده و باید در سطح کیفی مشخصی قرار داشته باشد. با این حال، بهترین بخش طراحی لپ تاپ Surface Book 3 را میتوان تعداد مناسب درگاهها و تنوع آنها دانست. از جمله این درگاهها میتوان به دو پورت USB 3.1 Type A نسل دوم، یک پورت USB 3.1 Type C نسل دوم، یک پورت Surface Connect برای شارژ و یک جک 3.5 میلیمتری اشاره کرد. در کنار اینها، لپ تاپ مایکروسافت Surface Book 3 از یک SDXC Card Reader نیز بهره میبرد.
در قسمت بالایی صفحه این محصول، دو دکمه وجود دارند. دکمه کوچکتر برای خاموش و روشن کردن بوده و دکمه بزرگتر برای کنترل حجم صدا به کار میرود. برای جداسازی نمایشگر از صفحه کلید، دکمهای خاص در کنار کلید Delete طراحی شده است. خوشبختانه، فشردن تصادفی این دکمه منجر به جداسازیهای ناخواسته و ورود به حالت تبلت نخواهد شد؛ کاربران برای این کار، نیاز به نگهداشتن کلید مذکور به مدت چند ثانیه خواهند داشت. یکی دیگر از نکات تحسینبرانگیز این محصول را باید طراحی سفت و سخت آن بدانیم. همچون بسیاری از لپتاپهای 2 در 1، در این مدل نیز شاهد برخی مشکلات کوچک هستیم. با این وجود، این مشکلات بسیار کمتر از نمونههایی چون Samsung Galaxy Book Flex بوده و از لرزش بیامان تصاویر خبری نیست. این ثبات نمایشگر، نشان از کیفیت مهندسی مایکروسافت است.
صفحه کلید و ترکپد
یکی از بهترین ویژگیهای لپ تاپ مایکروسافت Surface Book 3 را باید صفحه کلید خوشساخت و راحت آن بدانیم. فاصله بین کلیدها کاملا مناسب بوده و تایپ کردن با آن تجربهای آسان و لذتبخش است. با این وجود، نبود Numpad، مخصوصا با وجود تمامی فضای خالی موجود بر روی صفحه کلید، ناامید کننده بوده و تصمیمی عجیب به نظر میرسد. مایکروسافت میتوانست از این فضای خالی برای تعبیه اسپیکرهای بهتر استفاده کند، موردی که به نظر نتیجه عجله تیم سازنده در عرضه این لپتاپ است.
مسئله دیگر را میتوان اندازه بسیار کوچک ترکپد این محصول دانست؛ ترکپدی که کاربران را به سال 2009 خواهد برد. این نقاط ضعف، برای محصولی که ادعای رقابت با بهترینهای بازار را دارد، کمی توی ذوق میزنند. البته، عملکرد این ترکپد بسیار خوب بوده و بسیار پاسخگو و روان است، اما با این قیمت انتظار بیشتری از یکی از بزرگترین شرکتهای دنیا میرفت.
نمایشگر و اسپیکرها
یکی دیگر از بخشهای جذاب لپ تاپ مایکروسافت Surface Book 3 را میتوان نمایشگر PixelSense آن دانست. رزولوشن مدل 15 اینچی این محصول برابر با 3240 x 2160 بوده که رقمی قابل توجه است. نسبت ابعاد 3:2 برای استفادههای حرفهای عالی بوده و در طرف دیگر، نسبت ویدیو 16:9 نیز بهترین انتخاب برای مشاهده فیلمها است. نمایشگر این محصول از میانگین روشنایی 402 نیت (Nit) برخوردار بوده و تمامی طیفهای رنگی sRGB را پوشش میدهد. در واقع، رنگهای به نمایش درآمده در این صفحه بسیار زیبا، تپنده و چشمنواز هستند.
با این حال، اسپیکرها کیفیتی معمولی دارند؛ بیس بسیار ضعیف، آنها را به ابزاری نامناسب برای لذت بردن از موسیقی تبدیل کرده است. همانطور که گفته شد، مایکروسافت میتوانست از فضای خالی صفحه کلید برای تعبیهسازی یک سابووفر استفاده کرده و بدین ترتیب بر عمق صدای خروجی لپ تاپ مایکروسافت سرفیس بوک 3 بیافزاید.
وزن
برخلاف انتظار، وزن لپ تاپ مایکروسافت Surface Book 3 زیر 2 کیلوگرم است. حمل این محصول در حالت تبلت، با توجه به وزن 0.8 کیلوگرمی آن، بسیار سبک بوده و کار با آن را به امری راحت تبدیل میکند. با اتصال صفحه کلید، این وزن به 1.9 کیلوگرم خواهد رسید.
عملکرد
متاسفانه، عملکرد لپ تاپ مایکروسافت Surface Book 3 کمتر از حد انتظار است؛ مسئلهای که دلیل اصلی آن را میتوان نبود پردازندههای سری H در آن دانست. مایکروسافت تصمیم به استفاده از پردازنده Intel Core i7-1065G7 در جدیدترین پرچمدار خود گرفته است، امری که آن را همرده مدلهایی چون Dell XPS 13 قرار میدهد. در تستهای بنچمارک انجام شده، عملکرد این دو لپ تاپ تقریبا مشابه با یکدیگر ارزیابی شده و این در حالی است که قیمت محصول مایکروسافت بسیار گرانتر است. البته، تاثیرگذارترین قطعه در این قیمت بیشتر را باید پردازنده گرافیکی لپ تاپ مایکروسافت سرفیس بوک 3 بدانیم. مدل 15 اینچی این محصول از کارت گرافیک Nvidia GeForce GTX 1080 Ti برخوردار است؛ کارتی که روی کاغذ، مخصوص به تجربه بازیهای روز ساخته شده و باید عملکردی خوب را ارائه دهد. با این حال، کارت مذکور در ترکیب با پردازنده کممصرف سری U تنها موفق به پردازش 36 فریم بر ثانیه در رزولوشن 1080p میشود. با توجه به این مسئله، باید از احتمال اجرای روان بازیهای جدید با رزولوشن 4K بر این لپتاپ صرف نظر کرد.
یکی از شعارهای مایکروسافت در تبلیغ لپ تاپ سرفیس بوک 3، آمادگی آن برای اجرای بازیها بود؛ شعاری که نسبتا حقیقت دارد. کاربران با این محصول امکان اجرای بازیهای جدید با رزولوشن 1080p را خواهند داشت، اما باید رزولوشن 4K را فراموش کنند. شاید بتوان عجیبترین قطعه این لپتاپ را رم 32 گیگابایتی آن دانست؛ فضایی که برای کاربران روزمره به کار نخواهد آمد. این فضای رم، لپ تاپ مایکروسافت Surface Book 3 را به ابزاری عالی برای ادیتورهای عکس و ویدیو تبدیل میکند. در مجموع، تنها ضعف این محصول در بخش سختافزار را میتوان پردازنده آن دانست.
عمر باتری
لپ تاپ مایکروسافت Surface Book شامل یک باتری بر تبلت و یک باتری در پایه صفحه کلید میشود. بر طبق ادعای مایکروسافت، دوام باتری این محصول در حالت لپتاپ حدود 17.5 ساعت است؛ ادعایی که توخالی به نظر میرسد. بر اساس آزمایشهای PC Mark 10، تستی که توان باتری را در شرایط مختلفی میسنجد، عمر باتری سرفیس بوک 3 تنها 7 ساعت و 9 دقیقه است.
نرمافزار و امکانات
یکی از بزرگترین نقاط قوت لپ تاپ مایکروسافت Surface Book 3 را باید نصب پیشفرض نسخه اصل ویندوز 10 بر آن دانست. علاوه بر این، محصول مورد نظر از سیستم وبکم Hello-Ready نیز بهره میبرد؛ مکانیزمی که برای دسترسی به لپتاپ از طریق فناوری تشخیص چهره استفاده میشود. البته این سیستم نیز عاری از ضعف نبوده و افراد عینکی با آن به مشکل خواهند خورد. همچنین، جای خالی یک سنسور اثر انگشت بر فضای خالی صفحه کلید حس میشود.