لپتاپهای سری X543 ایسوس همگی اقتصادی و با مشخصاتی رده پایین و متوسط برای مصارف دانشآموزی و دانشجویی هستند.
برخی از مدلهای این سری لپتاپ ایسوس با پردازندههای چهار هستهای سری Core اینتل عرضه شدند که گرانتر هستند ولی مدل X543MA با پردازنده سلرون N4000 و کارت گرافیک اینتل HD 500 برای مصارف دانشآموزی بسیار مناسب است. حتی مدلی از این لپتاپ با کدنام X543MA-GQ505 دارای درایو SSD با ظرفیت ۲۵۶ گیگابایت است.
خود این مدل لپتاپ هم در چند پیکربندی وارد بازار ایران شده که پرفروشترین مدل آن ویووبوک X543MA – NP با ۴ گیگابایت رم و ۱ ترابایت هارددیسک است. مدلی از X543MA که به N4000 مشهور است از ۴ گیگابایت رم و ۵۰۰ گیگابایت فضای ذخیرهسازی سود میبرد.
طراحی
وزن این لپتاپ زیر ۲ کیلوگرم است تا برای جابهجایی و قابلیت حمل نیز مناسب باشد. در لپتاپهای با صفحهنمایش ۱۵.۶ اینچ کمتر مدلی را میتوان با این وزن پیدا کرد.
اندازه این لپتاپ هم ۳۸۱ در ۲۵۱ در ۲۷ میلیمتر است. نه چندان بزرگ مانند لپتاپهای سری گیمینگ ایسوس و نه چندان کوچک که نتوان با آن به راحتی تایپ کرد یا کف دستها را روی لپتاپ تکیه داد. ضخامت زیادی دارد ولی روی وزن دستگاه تاثیرگذار نبوده است.
ترکپد دستگاه هم به اندازه کافی بزرگ است تا چند انگشتی استفاده شود ولی معمولا یک ماوس بیسیم به لپتاپ وصل میکنیم تا سرعت بیشتری در کارها داشته باشیم.
جنس این لپتاپ از پلاستیک فشرده است. بدنه ضعیفتری نسبت به لپتاپهای تمام آلومینیومی دارد ولی استحکام و مقاومت آن رضایتبخش است.
یک صفحهکلید Chiclet با بخش Numpad روی این لپتاپ داریم که باز اجازه میدهد به راحتی با کلیدهای عددی کار کنیم و تمام کلیدهای مورد نیاز را روی صفحهکلید داشته باشیم. فرم چینش کلیدها یک فرم استاندارد و رایج و آشنا در لپتاپهای ایسوس است و کار با آنها مشکل یا دردسر خاصی ندارد.
کلا طراحی لپتاپ جذاب است و خطوط محو روی بدنه زیبایی آن را دو چندان کردند. این سری لپتاپ در دو رنگ نقرهای و نوک مدادی وارد بازار شدند. حاشیه اطراف پنل نمایشگر زیاد است ولی فضای خالی زیر صفحهکلید باعث میشود راحتتر با این دستگاه کار کنیم.
سختافزار
گفتیم پردازنده این لپتاپ سلرون سری N4000 با حداکثر سرعت کلاک ۲.۶ گیگاهرتز است. از حافظه کش ۴ مگابیتی سود میبرد و یک پردازنده ۲ هستهای با دو کانال رم محسوب میشود که از فناوری ساخت ۱۴ نانومتری بهره برده است.
اینتل این پردازنده را در سال ۲۰۱۷ معرفی کرد و اعتقاد دارد برای مصارف روزانه و کارهای نه چندان سنگین مناسب است. این پردازنده براساس معماری Gemini Lake اینتل طراحی شده و تا ۵۸ درصد عملکرد بهتری نسبت به نسل قبل پردازندههای سلرون این شرکت دارند.
این پردازنده از اینترنت اترنت کابلی ۱ گیگابیت و وایفای دو بانده ۸۰۲.۱۱ac پشتیبانی میکند تا تضمین بدهد سریعترین سرعت اینترنت و وایفای ممکن روی دستگاه را به کاربر خواهد داد. در ویرایش عکس، کدگذاری ویدئوها و پخش انلاین نیز عملکرد خوبی نشان داده است.
برای این پردازنده ۴ گیگابایت رم DDR4 انتخاب شده است. برای سال ۲۰۲۰ واقعا ۴ گیگابایت رم کافی نیست ولی اگر بخواهیم سراغ یک لپتاپ با ۸ گیگابایت رم برویم؛ حداقل باید ۵ میلیون تومان پول بیشتری از جیب بپردازیم.
رم ۴ گیگابایت جوابگوی کارهای روزانه دانشآموزی هست و اگر در آینده نیاز به رم بیشتر برای اجرای برنامههای سنگینتری احساس شد؛ میتوان یک ماژول رم ۲ گیگابایت از بازار خرید و به لپتاپ X543MA اضافه کرد. حداکثر تا ۱۲ گیگابایت رم را پشتیبانی میکند.
هارددیسک این مدل لپتاپ ایسوس ۱ ترابایت با ۵۴۰۰ دور در دقیقه است. کارت حافظه یا GPU مجتمع شده با پردازنده N4000 هم HD 500 بدون هیچگونه حافظه گرافیکی مجزا است. این لپتاپ برای کارهای گرافیکی سنگین یا بازیهای ویدئویی اصلا مناسب نیست.
صفحهنمایش ۱۵.۶ اینچی فول اچدی (رزولوشن ۱۹۲۰ در ۱۰۸۰ پیکسل) از نوع السیدی TFT با روکش مات یک مزیت بزرگ برای این محصول است. برای کارهای روزانه نیاز به صفحهنمایش بزرگی داریم و روکش مات آن اجازه میدهد در هر وضعیت نوری بتوان به راحتی محتواهای روی نمایشگر را خواند.
باتری و درگاهها
باتری لپتاپ X543MA سه سلولی با ظرفیت ۳۳ وات است. این باتری میتوان با مصرف عادی تا ۵ ساعت و در پخش ویدئو تا ۳.۵ ساعت دوام بیاورد.
از نظر درگاههای ارتباطی نیز یک لپتاپ کامل است. ابتدا باید به درایو دیویدی این لپتاپ اشاره کرد که برای دانشآموزان و دانشجویان بسیار اهمیت دارد و از روی بسیاری از لپتاپهای امروزی حذف شده است.
یک وبکم در حاشیه صفحهنمایش دارد و به بلندگوهای پر قدرت داخلی استریو با فناوری SonicMaster ایسوس مجهز است. پس، خیالمان از بابت صدای خروجی این لپتاپ باید راحت باشد چون فناوری SonicMaster یک صدای واضح و با کیفیت ارائه میدهد.
اما از نظر درگاههای ارتباطی به یک درگاه USB 3.1 نوع A، دو درگاه USB 2.0، یک درگاه HDMI، جک هدفون و اسلات کارت حافظه میکرواسدی مجهز است. تمام این درگاهها در کناره سمت چپ دستگاه هستند که یک ایده زیاد جالب نیست و در استفاده از آنها کمی مشکل خواهید داشت.
در پنل سمت راست فقط درایو دیویدی را میبینیم. سوکت شارژ باتری لپتاپ هم در کناره سمت چپ است.