بسته به نیاز کاربران مختلف در لپ تاپ IdeaPad 330 لنوو از سخت افزارهای متفاوتی استفاده شده است به طور مثال شما می توانید در برخی از مدل های این لپ تاپ پردازنده های Pentium و Celeron و در برخی دیگر پردازندههای نسل هفتم و هشتم Intel Core i3 و Intel Core i5 و پردازنده نسل هشتم Intel Core i7 را مشاهده کنید. این تفاوت سخت افزاری فقط به پردازنده محدود نمی شود و شما می توانید از کارت های گرافیک مختلفی مانند Intel HD Graphics، AMD Radeon و NVIDIA GeForce، مقدار رم متفاوت 4، 8 و 16 گیگابایتی، ظرفیت هارد متفاوت 500 گیگابایتی، 1 ترابایتی و 2 ترابایتی استفاده کنید. گزینه های مختلف پیکربندی لپ تاپ آیدیاپد 320 به صفحه نمایش هم راه پیدا کرده است به طوری که در مدل های پایه از صفحه نمایش HD و در مدل های حرفه ای تر از صفحه نمایش Full HD استفاده می شود.
بررسی لپ تاپ lenovo ideapad 330 از نظر طراحی
طراحی لپ تاپ IdeaPad 330 مانند یک لپ تاپ معمولی به نظر می رسد. طراحی این دستگاه به صورت مستطیلی با گوشه های کرد است و یک درب خاکستری دارد که لوگوی Lenovo در یکی از گوشه های آن حک شده است. علاوه بر رنگ خاکستری شما می توانید از رنگ سفید، مشکی، قهوه ای و سرمه ای این لپ تاپ استفاده کنید. شاسی آیدیاپد نه ضخیم است و نه نازک و بدنه آن از پلاستیک مقاوم ساخته شده است. در داخل لپ تاپ هم شما می توانید بازل های ضخیم که یک صفحه نمایش با رزولوشن پایین را قاب گرفته اند را مشاهده کنید. سطح براق لپ تاپ ممکن است با آلومنیوم اشتباه گرفته شود و کلید های صفحه کلید هم دارای رنگ خاکستری تیره است که روی پنل داخلی تخت و یک تکه جا گرفته اند.
به طور خلاصه طراحی IdeaPad 330 به خوبی انجام شده است اما هیچ چیز متمایزی از سایر لپ تاپ های میان رده ندارد. IdeaPad 330 یک لپ تاپ 2 در 1 نیست و صفحه نمایش لمسی ندارد اما لولای آن قابلیت چرخش 180 درجه را دارد و شما می توانید زاویه صفحه نمایش را تنظیم کنید و صفحه نمایش را به اطرافیان خود نشان دهید. این دستگاه دارای وزن 2.2 کیلوگرم و ابعاد 22.9 × 260 × 378 میلیمتر است. IdeaPad 330 نسبت به لپ تاپ Acer Aspire E 15 کوچکتر و سبکتر است و اندازه یکسانی با لپ تاپ Dell Inspiron 15 3000 دارد. اما لپ تاپ 14 اینچی Acer Swift 1 نسبت به IdeaPad بسیار قابل حمل تر می باشد.
کیبورد و تاچ پد IdeaPad 330 لنوو
لنوو همیشه صفحه کلیدهای مناسبی را ارائه می دهد و مطمئن باشید که از تایپ کردن با صفحه کلید IdeaPad 330 لذت خواهید برد. کلیدهای منحنی و کلاسیک دارای اندازه مناسبی است. برای فشر دادن کلید ها به 70 گرم نیرو نیاز است و کلیدها دارای ضخامن 1.4 میلیمتر است اما هنوز هم بهتر از صفحه کلید لپ تاپ های رقیب می باشد. متاسفانه صفحه کلید مجهز به نور پس زمینه نمی باشد. ما در تست سرعت تایپ 10fastfingers توانستیم با دقت 95 درصدی حدود 114 کلمه را تایپ کنیم. تاچ پد هم که دارای ابعاد 4.1×2.6 اینچ است نسبتا پاسخگو است و هیچ مشکلی در اجرای ژست های ویندوز 10 (مانند زوم کردن، ژست های سه انگشتی برای تغییر پنجره ها) نخواهید داشت.
پورتها و بلندگو در Ideapad 330
لنوو در لپتاپ Ideapad 330 از پورتها و اتصالات کاملی بر روی لبههای کناری استفاده کرده است. با پورتهای قرار گرفته بر روی این لپتاپ دیگر نیازی به کابل و مبدل اضافی ندارید. بر روی لبه سمت راست لپتاپ از DisplayPort (برای اتصال صفحهنمایش لپتاپ به مانیتور خارجی) و درایو نوری DVD-RW (در برخی مدلهای منطقهای درایو نوری بر روی لپتاپ استفاده نشده است) قرار گرفته است. در سمت دیگر علاوه بر ورودی کابل برق، ورودی کابل LAN برای اتصال به اینترنت، خروجی تصویر HDMI، دو پورت USB 3.0، جک 3.5 میلیمتری هدفون، پورت USB Type-C و کارتخوان SD تعبیه شدهاند. با وجود مجموعه کاملی از پورتها میتوانید با خیال راحت دستگاهها و گجتهای مختلف را به لپتاپ متصل کنید.
لنوو Ideapad 330 از دو بلندگو داخلی 2 وات استفاده میکند. بلندگوهای لپتاپ از فناوری صدای دالبی (Dolby) پشتیبانی میکنند و گوش دادن به صدا مخصوصا هنگام تماشا فیلم بر روی لپتاپ میتواند بسیار لذتبخش باشد. بلندی صدا لپتاپ به مدل گذشته بیشتر است و میتوانید برای گوش دادن به موسیقی، بدون هدفون، بر روی بلندگوهای آیدیاپد 330 حساب کنید.
سختافزار، حافظه و باتری
لنوو بر روی لپتاپ Ideapad 330 از سیستمهای سختافزاری مختلفی استفاده کرده و هر یک از کانفیگهای سختافزاری لپتاپ، برای گروه خاصی از کاربران طراحی شده است. از سادهترین مدلهای سختافزاری Ideapad 330 شروع میکنیم. در کانفیگهای ساده که برای انجام کارهای معمولی و روزانه طراحی شدهاند، لنوو از پردازنده های Intel Pentium و Intel Celerom با محدوده سرعت 1.1 تا 2.7 گیگاهرتز استفاده کرده است. در این دو مدل از کارت گرافیک های Intel HD Graphics 620 بدون حافظه اختصاصی و AMD Radeon M530 با دو گیگابایت حافظه اختصاصی استفاده شده است. حافظه رم 4 گیگابایتی، هارد دیسک 500 گیگابایت و 1 ترابایتی هم از دیگر ویژگیهای سختافزاری این دو مدل هستند. همچنین لازم بهذکر است که حافظه رم لپتاپ قابلیت ارتقا تا 16 گیگابایت را دارد. قیمت Ideapad 330 در این کانفیگهای ساده بسیار کم بوده و برای کسانی که انتظار انجام کارهای حرفهای با لپتاپ را ندارند، بسیار مناسب است.
در مدلهای حرفهایتر لنوو از پردازنده نسل هفتم Intel Core i3 استفاده کرده است. محدوده سرعت این پردازنده 2.4 تا 3.4 گیگاهرتز است. حافظه رم 4 گیگابایتی قابل ارتقا، کارت گرافیک Intel HD Graphics 620 و هارد دیسک 1 ترابایتی از دیگر ویژگیهای سختافزاری این مدل است. در مدل قدرتمندتر شاهد پردازنده نسل هشتم Intel Core i5 هستیم. این پردازنده چهار هستهای محدوده سرعتی معادل 1.6 گیگاهرتز تا 3.4 گیگاهرتز دارد. حافظه رم (RAM) قرار گرفته بر روی این مدل هم 8 گیگابایت از نوع DDR4 است. کارت گرافیک لپتاپ از نوع NVIDIA GeForce 150MX با 2 گیگابایت حافظه اختصاصی است. در این مدل از کارت گرافیک شرکت AMD هم استفاده شده است. AMD Radeon R5 M530 با 2 گیگابایت حافظه اختصاصی دیگر کارت گرافیک این مدل است. هارد دیسک قرار گرفته بر روی Ideapad 330 با این مشخصات سختافزاری، ظرفیت 1 ترابایتی دارد.
در حرفهایترین کانفیگ سختافزاری که برای انجام کارهای تخصصی طراحی شده است، شاهد پردازنده نسل هشتم Intel Core i7 هستیم. این پردازنده چهار هستهای با محدوده سرعت 1.8 گیگاهرتز تا 4.0 گیگاهرتز در حالت توربو (Turbo Boost) بر روی Ideapad 330 قرار گرفته است. کارت گرافیک لپتاپ هم NVIDIA GeForce 150MX با 4 گیگابایت حافظه اختصاصی است. حافظه رم 16 گیگابایتی این لپتاپ کاملا توان پردازشی بالا آن را بهرخ میکشد. هارد دیسک این مدل حرفهای ظرفیت 2 ترابایتی دارد. با خرید لپتاپ Ideapad 330 میتوانید با بهترین قیمت به سختافزار موردنیاز خود دسترسی داشته باشید و کارهای خود را انجام دهید. در مدلهای سادهتر میتوانید کارهای اداری، کار با نرمافزارهای آفیس، تایپ، وبگردی و... را انجام دهید. اما در مدلهای حرفهایتر کارهای تخصصیتری مانند طراحی گرافیک، نقشهکشی، طراحی سهبعدی، انیمیشن، برنامهنویسی، تدوین ویدیو و... را هم میتوانید انجام دهید. در پایان این بخش به منبع تغذیه لپتاپ اشاره کنیم. باتری لپتاپ Ideapad 330 از نوع لیتیوم-یونی با ظرفیت 30 واتساعت است. این باتری 2 سلولی تا 6 ساعت شارژدهی را تضمین میکند.