لپ تاپ 14 اینچی ایسوس مدل Asus S410UN Gold
بار دیگر ایسوس هنر خود را در طراحی و ساخت لپتاپهایی با متریال بادوام و لوکس به رخ کشیده است. لپتاپ ویووبوک S14 S410UN از پلاستیک ساخته شده ولی اصلا شبیه پلاستیک نیست و کاملا شبیه روکشهای فلزی است. پلاستیک خیلی سبکتر از فلز است و این یعنی میتوانید با خیال راحت آن را با خود حمل کنید و نگران وزن زیاد و آسیبدیدن بدنه نباشید. ایسوس برای این لپتاپ از دو رنگ طلایی و خاکستری استفاده کرده است. این دو رنگ بسیار خاص هستند و زیبایی دستگاه را چند برابر میکنند. در نهایت نمیتوان به طراحی، مواد به کار رفته و کیفیت ساخت آن ایرادی گرفت.
یکی از جذابیتهای طراحی ایسوس VivoBook S14 S410UN این است که با وجود ضخامت کم و برخلاف آلترابوکهای دیگر مثل اپل و دل، تنوع کاملی از پورتها را دارد که ارزش این دستگاه را بیش از پیش افزون میکند. در لبهی سمت چپ ورودی شارژر، یک پورت USB 3.0، خروجی HDMI، پورت USB Type-C و جک ۳.۵ میلیمتری صدا را میبینیم. در سمت راست هم دو پورت USB 2.0، کارتخوان و در نهایت چراغهای نشاندهندهی وضعیت سیستم قرار دارد. با این تنوع از پورتها و درگاههای ارتباطی، نگرانی نخواهید داشت و نیازی هم به یک هاب یا مبدل نیست. ایسوس با این طراحی ثابت کرد با ضخامت کم هم میتوان همهی پورتها را قربانی نکرد و درگاههای کاربردی را روی لپتاپ قرار داد.
نمایشگر ایسوس S14 S410UN یک نمونهی عالی و بینظیر است. این صفحهنمایش رنگها را به زیبایی و با شفافیت بالا به نمایش میگذارد و تمام رنگها آنطور که هستند دیده میشوند و این خبر بسیار خوبی برای گرافیستها و طراحان است. چرا که دقت رنگها و نمایش جزئیات برای این دسته از کاربران اهمیت ویژهای دارد و میخواهند لپتاپی داشته باشند که کارکردن با آن هیچ محدودیتی برایشان ایجاد نکند. رزولوشن این نمایشگر FullHD است. گفتنی است دقت FullHD برای کارهای گرافیکی، طراحی و تماشای فیلم کاملا مناسب است. البته که لپتاپهای رقیب این مدل از کمپانیهای اپل و دل صفحهنمایشهای ارزندهتری دارند. اما با توجه به اینکه سعی ایسوس بر پایین نگهداشتن قیمت این محصول است، ایرادی به نمایشگر با کیفیت FullHD وارد نیست. این نمایشگر غیرلمسی است ولی باز هم با توجه به کاربری و بودجهتان نمیتوانید از آن ایرادی بگیرید یا توقع صفحهنمایش لمسی داشته باشید. تنها موردی که در این نمایشگر میتوان به آن خرده گرفت روشنایی صفحه است که میتوانست کمی بیشتر باشد تا محاسن این نمایشگرها هم کامل شود.
شعار ایسوس را بار دیگر اینجا تکرار میکنیم: «فراتر از حد و مرز». با همین یک جمله میتوان فهمید که ایسوس برای این لپتاپ کم نذاشته است و دستگاهی را تولید کرده که از پس هر کاری بربیاید و دست شما را برای اجرای برنامههای مختلف و انجام کارهای سنگین باز بگذارد. همانطور که از اسم محصول (VivoBook) پیداست، یک پکیج کامل و پرسرعت برای کاربران حرفهای است که در آن واحد چندین کار را باهم انجام میدهند. با هم به سراغ جزئیات این سختافزار میرویم.
قلب تپندهی لپتاپ ایسوس مدل VivoBook S14 S410UN جدیدترین و بهترین پردازندهی مرکزی ساخت اینتل است. یعنی نسل هفتم Core i7 با مدل 8550U که رم DDR4 و حافظهی داخلی مکانیکی آن را همراهی میکند و تمام این خوبان کنار هم یعنی صفر درصد لگ، کندی یا هنگکردن.
از پردازندهی مرکزی که بگذریم به پردازندهی گرافیکی میرسیم که باز هم آفرین دارد. جدیدترین تراشهی گرافیکی انویدیا در ردهی مالتیمدیا یعنی GeForce MX150 با ۴ گیگابایت حافظهی اختصاصی، تجربهی کاربری روان و بینقصی را برای تماشای فیلم، ادیت فیلمهای 4K، عکس و حتی بازیکردن در اختیار شما قرار میدهد. این پردازنده قدرت این را دارد که حساسترین و سنگینترین کارهای گرافیکی را بهراحتی و روانی اجرا کند.
باتری باتری باتری! شارژدهی باتری ویووبوک S14 S410UN خیالتان را راحت میکند که لازم نیست همیشه شارژرهمراهتان باشد. شارژدهی باتری حدودا پنج ساعت است و این یعنی میزانی که تقریبا یک روز کاری را پوشش میدهد؛ البته اگر مداوم با آن کار نکنید. این باتری نکتهی مثبتی دیگری هم دارد و آن اینکه از فناوری شارژ سریع پشتیبانی میکند و برای کسانی خوب است که در موقعیتهای خاص میخواهند با سرعت، باتری لپتاپ را شارژ کنند. خبر خوش اینکه بهلطف این فناوری در ۴۹ دقیقه، یعنی کمتر از یک ساعت، باتری تا ۶۰ درصد شارژ میشود.
صدای لپتاپ ایسوس VivoBook S14 S410UN شفاف، بلند و باکیفیت است. بلندی این صدا به قدری است که میتواند یک سالن کنفرانس متوسط را پوشش بدهد. هنگام گوشدادن به موزیک و تماشای فیلم صدایی گرم و رسا با جزئیات زیاد خواهید شنید. این کیفیت صدای عالی و شنیدنی را مدیون فناوری پرآوازه و خوشنام SonicMaster هستیم. فناوریای که شرکت ایسوس در ساخت لپتاپهای میانرده و بالارده در کارنامهی خود دارد و مدتهاست با ایسوس شناخته میشود. همچنین نرمافزار Audio Wizard امکان تغییر تنظیمات صدا را برای شما فراهم میکند و با توجه به نوع کاربری میتوانید حالتهای مختلف صدا را انتخاب کنید؛ مثل حالت فیلم یا موزیک.
کیبورد کامل، جزیرهای و راحت ایسوس در این محصول جای هیچ حرفی باقی نمیگذارد. کیبوردی که با ۱.۴ میلیمتر عمق کلیدها سعی کرده تا حد زیادی شبیه به کیبورد مکبوک اپل باشد. فاصلهی بین کلیدها و همینطور اندازهی آنها بسیار خوب است. ممکن است اوایل عمق کم کلیدها و عادتکردن به آن کمی سخت باشد اما بعد از مدتی عاشقش میشوید. تایپکردن طولانیمدت شما را خسته نخواهد کرد و چیدمان کلیدها و اندازهی آنها اشتباهات تایپی را به حداقل میرساند. نور پسزمینهی کیبورد هم که از واجبات است و اگر چنین دستگاهی کیبوردی بدون نور پسزمینه داشت، عجیب و ضعف بزرگی برای ایسوس بود. نور پسزمینه تایپ و کارکردن با لپتاپ و بهویژه کیبورد را در محیطهای کمنور آسان میکند و اگر شما هم از آن دسته افرادی هستید که کارکردن در شب را ترجیح میدهید، باید بگوییم مشکلی نخواهید داشت و میتوانید به صفحهکلید احاطهی کامل داشته باشید.
تاچپد هم مثل همیشه یکپارچه و به اصطلاح یکتکه است و کلیک چپ و راست با خطی تقریبا قهوهای رنگ از هم جدا شده است. پاسخگویی و دریافت لمس تاچپد خوب است و از فرمانهای چند لمسی هم پشتیبانی میکند. اگر در حد کارهای معمولی و روزمره بخواهید با لپتاپ کار کنید، نیازی به ماوس جدا نخواهید داشت و این تاچپد ناامیدتان نخواهد کرد. اما برای ادیت عکس، فیلم و کارهایی که به دقت دست نیاز دارند بهتر است از یک ماوس جدا و مناسب استفاده کنید.
سرعت و عملکرد بینقص پردازندهی مرکزی، پردازندهی گرافیکی پرقدرت، صفحهنمایش چشمگیر، بدنهی پلاستیکی سبک، ظریف و زیبا را در کنار قیمتی معقول و مناسب بگذارید. دلیلی برای نخریدن این لپتاپ وجود ندارد؛ مگر اینکه طرفدار متعصب برندهای خاص مثل اپل یا دل باشید. البته در کنار همهی این خوبیها باید به باتری نسبتا ضعیف و کیفیت متوسط دوربین وبکم این دستگاه هم اشاره کرد. اما در مجموع لپتاپی که محاسن زیادی دارد و خرید آن تا سالها میتواند نیازهای شما را برطرف کند، گزینهای است که میتوان به صورت جدی به آن فکر کرد.