کولر آبی سلولزی 5500 اقتصادی مدل EC5.5 تولید شرکت انرژی که اولین تولیدکننده کولرهای سلولزی در ایران میباشد، دارای گواهینامه استاندارد اروپا (CE) است. در طول فصل دمای هوای خروجی کولر سلولزی تا 30درصد خنکتر از کولر پوشالی میباشد. افتادگی پوشال به علت عدم استحکام، معمولا راندمان تبخیر آن را در مدت سه هفته از حدود 70درصد به 50 درصد کاهش میدهد. (بر اساس گزارش فنی بانک جهانی ویرایش 1999) پد سلولزی با داشتن استحکام مناسب و پایدار، راندمان تبخیر خود را که حدود 83درصد است در طول زمان حفظ مینماید. کولر سلولزی تا شرایط دمای محیطی 40 درجه سانتیگراد پاسخگو است، در حالی که کولر پوشالی حداکثر و در بهترین حالت تا شرایط دمایی 37 درجه پاسخگو میباشد. توزیع آب بر روی سطح پد سلولزی یکنواخت است و ناحیههای خشک ایجاد نمیشود. ضخامت پد سلولزی در کل سطح آن یکنواخت است که در میزان خنکی تاثیر بسیاری دارد. همچنین سطح تماس هوا با آب، در پد سلولزی انرژی، نسبت به پوشال بیشتر است. از آنجا که با استفاده از پد سلولزی دمای هوای خروجی از کانال حدودا سه درجه کمتر است، در برخی از مواقع که در کولر پوشالی ناچار به استفاده از دور تند هستیم، در کولر سلولزی میتوان از دور کند استفاده کرد. این امر صرفهجویی قابل توجهی در مصرف برق به همراه دارد. پوشال بستر مستعدی برای رشد قارچ و باکتری به حساب میآید، در حالیکه پد سلولزی به دلیل رزینهای صنعتی بهکار رفته در آن چنین شرایطی را ندارد. ضمن اینکه در کولرهای سلولزی، برخلاف کولرهای پوشالی، حمل قطرات ریز آب به صورت تبخیر نشده، در مسیر جریان هوا به حداقل میرسد. از این رو انتقال باکتریهای مضر تنفسی بسیار کاهش یافته و هوای سالمتری تامین میشود. همچنین به دلیل عدم انتقال ذرات ریز آب به داخل ساختمان، حالت شرجی نامطبوع از بین میرود. استفاده از پد سلولزی عبور گرد و غبار به داخل ساختمان را کاهش داده و دیگر از ذرات پوشال در هوای ورودی خبری نیست. در مجموع کولر سلولزی انرژی به توصیه اغلب منابع و سایتهای مرتبط برای افراد مبتلا به آسم و بیماریهای ریوی مناسب است. در صورتی که میزان نشت جریان برق در سیستم سیمکشی برق کولر بالاتر از 30 میلیآمپر (حد خطر برای انسان) باشد، عملکرد کولر به صورت اتوماتیک توسط سیستم جلوگیری از برق گرفتگی (RCCB) قطع میشود. همچنین کولرهای انرژی دارای قابلیت قطع دو قطب هستند که بهمنظور حفاظت در برابر خطاهای ناشی از سیمکشی اشتباه فاز و نول در هنگام نصب کولر، هر دو قطب همزمان قطع میشوند. بالانس دقیق استاتیکی و دینامیکی فن در کولر سلولزی انرژی بعلاوه استفاده از لرزهگیر و واشر مناسب در محل اتصال پایه فن و بدنه، میزان انتقال صدا به داخل را به حداقل میرساند. تنها تفاوت کولر اقتصادی انرژی با کولر ترموستاتیک انرژی حذف ترموستات و ریموت کنترل است.
تفاوت کولر آبی سلولزی با کولر آبی معمولی
کولر آبی سلولزی چه فرقی با کولر آبی معمولی دارد؟ این سوالیست که ممکن است هنگام خرید کولر آبی به ذهنتان خطور کند و ما پاسخ دهنده آن هستیم.
همان طور که از نام این وسیله سرمایشی پیداست، در کولرهای سلولزی از پدهای سلولزی برای رطوبت زنی استفاده می شود و در کولرهای آبی از پوشال؛ این مورد مهم ترین تفاوت کولر آبی سلولزی با کولر آبی معمولی می باشد.
همان گونه که می دانید پوشال ها علاوه بر اینکه بافت های ناهمگن و متغیری دارند، پس از ریزش آب روی آنها در مدت کوتاهی (یک هفته) به سمت پایین جا به جا شده و در نتیجه بخش های پایین تر متراکم تر و بخش های وسط یا بالایی تا حدی خالی از پوشال می گردد. این امر موجب ورود هوای گرم بیرون از قسمت هایی که پوشال آن ها تحلیل رفته بدون خنک شدن، می گردد و این هوای خنک نشده ورودی با هوای خنک شده بخش های پرپوشال مخلوط می گردد و باعث کاهش 20% راندمان خنک کنندگی هوای کولرهای آبی معمولی می شود.
اما پدهای سلولزی دارای ساختاری همگن و یکنواخت هستند که بر خلاف پوشال ها آب به صورت کاملا یکنواخت در آن ها پخش می شود و هیچ قسمتی از پد مملو از آب و یا خشک باقی نمی ماند. این مسئله موجب می شود خنکی کولرهای سلولزی بسیار بیشتر از کولرهای آبی باشد. از سویی پدهای سلولزی منسجم هستند و امکان شکستگی در آن ها وجود ندارد و این امر موجب می شود امکان رشد باکتری در کولرهای آبی سلولزی از بین می رود.