سیستم عامل اندرويد چیست

اندروید به زبان ساده سيستم عاملی است برای دستگاه­های موبايل و گوشی­های هوشمند که توسط بيش از 30 کمپانی معروف پشتيبانی می­شود. اندرويد اپن­سورساست و توسعه­ دهندگان می­توانند با استفاده از Android SDK، برنامه­های مختلفی برای اين سيستم عامل بنويسند. در­واقع اندرويد بستری را فراهم می­کند تا برنامه­نويسان بتوانند هرچه سريعتر و بهتر برنامه­هايی بسازند که از تمام ويژگی­های يک گوشی هوشمند استفاده کند. اندرويد به معنای واقعی بازاست، يعنی برنامه­نويس می­تواند از تمام قدرت يک تلفن همراه استفاده کند. اندرويد امکان استفاده از توابع داخلی گوشی موبايل همچون شماره­گيری، فرستادنپیامکويا استفاده از دوربين گوشی را به برنامه نويسان می­دهد تا بتوانند اپليکيشن های قدرتمند و کاربردی برای کاربران بسازند.

تمام برنامه ­ها برای اندرويد يکسانند ودر اندرويد تفاوتی در اجرای يک برنامه کاربردی ثالثو توابع هسته سيستم عامل، وجود­ ندارد و هر دو می­توانند دسترسی مساوی به قابليت­های گوشی داشته­باشند. گوشی­هايی که سيستم عامل اندرويد را دارا هستند، به کاربرشان اجازه می­دهند تا از تمام قابليت­های يک گوشی هوشمند بهره ببرند. کاربران اين گوشی­ها به معنای واقعی می­توانند دستگاه خود را بر اساس سليقه خود تغيير داده و محيط سيستم عامل گوشی خود را سفارشی و شخصی سازی کنند. حتی کاربران می­توانند برای گوشی تعيين کنند که عکس­هايشان با چه برنامه­ای باز شود.

اندروید چیست؟

اندروید مجموعه­ای از نرم افزارهایموبایل است که شامل سیستم عامل، میان­افزار­هاو برنامه­های کلیدیاست. بنابر ترجمه واژه‌نامهکمبریج، اندروید این­گونه تعریف شده­است: «یک ربات که به گونه‌ای ساخته­شده، تا شکل ظاهری شبیه به انسان داشته­باشد.» اگر روبات را در زبان فارسی انسان نما بنامیم، شاید بتوان نزدیک‌ترین معنی در زبان فارسی به اندروید را شبه انسان دانست. اندروید به زبانیونانی،به معنای انسان، شبه آدم یا رُبات (آدم آهنی) وبه انگلیسی نام سیستم‌عاملی ­است که گوگل برای تلفن های هوشمند و تبلت ها وهم اکنون برای تلویزیون‌های هوشمندعرضه می‌نماید و با همکاری ده‌ها شرکت بر روی دستگاه‌های مبتنی بر اندروید قرار­می‌دهد.

اندروید، نام یک سیستم­عامل موبایل است که توسط شرکت گوگل توسعه داده می­شود. این سیستم­عامل اپن سورس و برپایه هسته لینوکس بنا شده­است. اندروید بر­خلاف سیستم­عاملIOS آیفون که فقط پردازنده­های  ARM را پشتیبانی می­کند، بر­ روی انواع مختلفی از پردازنده­هاقابل نصب است.بنابراین اندروید بر روی هر سیستمی که دارای پردازنده و حافظه باشد، می­تواند راه اندازی شود. از سال ۲۰۰۸ تاکنون تلفن­های همراه متعدد و همچنین چندین Tablet PC  با استفاده از این سیستم­عامل به بازار ارائه شده­اند.

3-2- ويژگی ها و خصوصيات سیستم عامل اندرويد

  1.     چارچوب برنامهامکان استفاده مجدد و جایگزینی کامپوننت هارا فراهم می­کند.
  2.     اندرويد تمامي تکنولوژي­هاي­اتصالشاملGSM/EDGE، CDMA، EV-DO،UMTS، Bluetooth و Wi-Fi را پشتيباني مي­کند.
  3.     اندرويد از فرمت­هاي مختلف فايل­هاي مالتي مديا مثل MPEG-4، H264، MP3، AAC، AMR، JPEG PNG، GIF  پشتيباني مي­کند.
  4.      SMS ، MMSو XMPP فرم­هايي هستند که اندرويد براي ارسال پيغام­هاي متني يا همان SMS از آن­ها پشتيباني مي­کند.
  5.     مرورگر موجود در اندرويد بر اساس فريم ورک اپن سورس WebKit توسعه يافته­است.
  6.     SQLite، نرم­افزاريست که براي ذخيره داده­ها و مديريت بانک­های اطلاعاتی سبک، در اندرويد در نظر گرفته­شده است.
  7.     ماشين مجازی جاوا در اندرويد به­صورت پيش­فرض تعبيه شده­است. تمام برنامه نويسی براي اندرويد به زبان جاوا انجام می­گيرد. توابع خود اندرويد نيز با استفاده از جاوا پياده­سازی شده­اند.
  8.     ابزا­رهای مختلف اندرويد برای توسعه­دهندگان به­راحتی در دسترس است و توسط شرکت گوگل پشتيبانی مي­شوند. گوگل دسترسی آسان به ابزارهاي سودمند و کتابخانه­هاي بسياري را براي توسعه و توليد برنامه­های کاربردی مبتني بر اندرويد فراهم کرده­است، که برنامه نويسان می­توانند با استفاده از آن­ها هرچه سريع تر برای اندرويد برنامه توليد کنند. بنابراین توسعه برنامه­های کاربردی در اندرويد راحت و لذت بخش است. اين ابزارها شامل خطاياب، شبيه ساز گوشي، کتابخانه­ها، اسناد، کدهاي نمونه و يک پلاگين براي اکليپس است. با استفاده از تکنولوژی نسبتا جدید شرکت Adobe با نام AIR نیز می‌توان به توسعه برنامه‌های کاربردی تحت این سیستم عامل پرداخت.
  9. اندرويد از سخت افزارهای مختلف همچون GPS وقطب نما و شتاب سنج و دوربين­های متنوع پشتيبانی می­کند.
  10. تصاوير و فايل­های گرافيکی بوسيله OpenGL پردازش می­شوند که کيفيت بالاتری خواهند داشت.
  11.  اندرويد فقط می­تواند کدهای مديريت­شده را اجرا کند و قادر به اجراي کدهای Native  نخواهد بود.
  12. محیط توسعه غنی شامل امولاتور، ابزا­رهای دیباگ­کردن، پروفایل­کردن حافظه و پلاگین برای محیط توسعه اکلیپس وجود دارد.
  13.   گرافیک بهینه شده،قدرت گرفته از کتابخانه ۲D، گرافیک ۳D،ممنطبق بر OpenGL ES (شتاب دهنده سخت افزاری به منظور بهبود قدرت گرافیکی و برداشتن بار انجام کار های گرافیکی از روی cpu است.)

 

انصراف از نظر

نظرات